Katter

Ordet katt heter på latin Felis catus. Katten har ända tillbaka till forna Egyptens tid, runt 1000-talet före Kristus, varit ett uppskattat husdjur! Det finns omkring 70 olika kattraser idag världen över. Katten som husdjur är både social, lekfull, rolig och mycket intelligent.

Fördelar med att ha en katt

Det finns många positiva aspekter med att ha en katt eller flera katter som husdjur! En av de stora fördelarna är att en katt ger en bättre livskvalitet genom de fina sociala band den skapar med sin mänskliga familj. Katten kan få oss att skratta mycket med sina roliga upptåg och överraskande infall! Katten är som många andra djur, mycket intelligent och känner av våra sinnesstämningar. Genom en fördelaktig försäkring via Kattförsakring.se kan man få hjälp med att finna den allra bästa djurförsäkringen! Man kan även få smarta tips och vägledning om vad man ska tänka på innan man försäkrar sin sin katt.

Vi kan finna tröst hos vår katt när den känner att vi inte mår bra eller är ledsna. Då kryper ofta katten upp i vår famn och ger oss ren, ovillkorlig kärlek så där mycket som bara en katt kan. Att ha en katt som husdjur är även ett stort ansvar. Det är mycket viktigt att se till så att katten eller katterna har en riktigt trygg och bra djurförsäkring.

Råd och tips

Innan man skaffar en katt ska man veta om man är allergisk. Är man fler i familjen, är det viktigt att kontrollera så att ingen i familjen har djurallergi. Det är viktigt både för personen som kan ha allergi att inte utsättas, samt att katten inte behöver flyttas runt i onödan. Katten måste kunna känna sig trygg och få ett hem som passar. Tänk på valet av ras och väljer man en raskatt ska man bara vara medveten om att de lättare kan drabbas av vissa sjukdomar. En vanlig huskatt är dock tåligare men vill ibland även vara ute mer. Köper man en kattunge, ska man se till att den är vaccinerad och avmaskad. Man måste inte köpa katt från uppfödare, man kan även med stor fördel kontakta olika katthem som har många katter i stort behov av ett kärleksfullt hem!