Öppna kattpensionat

Det finns många som har katt som husdjur idag, och det är både vanliga huskatter och raskatter. En del av dessa tillåts att springa lösa utomhus medan andra lever ett stillsammare och tryggare liv som innekatter. Har du en innekatt och ingen som vill passa den om du ska åka på semester kanske du kan behöva lämna in den på ett pensionat så att någon ser till den medan du är iväg.

Det är inte lika förekommande med kattpensionat som det är med hunddagis och hundpensionat, så du kanske kan få leta lite innan du hittar ett ställe som passar dig och din katt.

Öppna eget kattpensionat

Eftersom det faktiskt finns en marknad för inhysning av katter kanske du ska fundera på om du vill öppna en verksamhet inriktad på katter? Du kan ha mer än bara pensionat dessutom. Omplaceringsverksamhet kan vara en del av verksamheten eftersom det är väldigt många katter som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina ägare och behöver hitta ett nytt hem.

Det finns även behov av att ta hand om de katter som övergivits som sommarkatter eller de som senare fötts ute av förvildade katter. Många katthem är dessutom fulla med vildkatter som behöver egna hem, och dessa vildkatter tar upp platser förde katter som kommer ifrån egna hem. Det finns alltså en del olika alternativ och inriktningar om du ska öppna ett katthem eller kattpensionat.

När du har ett företag behöver du även ha smidiga betalningslösningar att erbjuda dina kunder. För att förenkla det för dig kan du använda dig av fakturino.se för att jämföra olika lösningar, företagslån och andra företagsrelaterade tjänster så du får de bästa villkoren för dig. Ju mindre krångel, ju mer tid till själva verksamheten.

Val av lokaler

För att kattpensionatet ska bli framgångsrikt och omtyckt kan det vara bra att tänka igenom var det ska ligga. En gård precis utanför stan hade varit perfekt, inte för långt ut på landet. Avstyckade smågårdar finns det gott om, och du behöver inte en massa mark som det är till jordbruksfastigheter. Vad du däremot kan behöva är betydligt större tomt än en vanlig villatomt, samt tillstånd från Länsstyrelsen att driva verksamheten.

Har fastigheten redan befintliga ekonomibyggnader är det perfekt för då kan du enkelt bygga kattboxar. Ett före detta stall kan fungera väldigt bra om du nätar in boxarna så katterna inte kan springa med varandra hur som helst.

Katter tycker om äventyr, miljöberikning och utevistelse. Tänk dig ett hönshus med en innedel och en utedel. Det är en perfekt kattgård, särskilt med saker att klättra på och krypa runt i. Tänk också på att ha tak eller nät på utedelen så att katten inte kan rymma eller få besök av fåglar.

Tillstånd

För att driva verksamhet av det här slaget krävs tillstånd från Länsstyrelsen, och där kan du även läsa om vilka mått boxar, burar och hägn ska vara. Att driva en verksamhet utan tillstånd är en rent dålig idé så säkerställ att du har alla nödvändiga blanketter och tillstånd,samt att du kar ordentlig koll på reglerna.