Att skaffa en katt

Om det är dags att skaffa en kattunge bör man tänka på att finna en som är lekfull, pigg och vänlig. Man bör alltid tänka sig för flera gånger innan man skaffar en katt som är liten eller blyg.

Om man vill avla eller tävla i utställning bör man välja en raskatt. När det gäller raser kan man välja mellan flera olika varianter. Vilken ras man väljer handlar främst om den personliga smaken. Det kan vara en bra idé att läsa på om olika raser så man vet vad de har för egenskaper innan man bestämmer sig. Det finns också raskatter som av en eller annan anledning inte passar för utställning eller avel, och dessa är ofta underbara husdjur. Om man bara är ute efter en sällskapskatt kan det vara en bra idé att skaffa en huskatt.

En ny katt kan man finna på flera ställen. Ofta kan man hitta dem i annonser i tidningen, eller på olika sajter. Det kan också vara en bra idé att höra sig för i den närmaste omgivningen. Det kan också vara bra att ta en titt på ett katthem i närheten. Där finns ofta både vuxna katter och kattungar som söker ett nytt hem och en husse eller matte som kan ge dem en ny start i livet.

Om man vill skaffa en raskatt är det ofta bäst att höra sig för med en kattklubb eller uppfödare. Dessa finns i hela landet och de kan hjälpa till att skapa en kontakt med en uppfödare som har katter till salu. Man kan också ofta få kontakt med kattuppfödare på olika kattutställningar och också där se hur katterna verkligen ser ut.